انواع مختلف سویا
1-محصولات دانه ی کامل سویا
به طور کلی محصولات سویا را می توان به دو دسته بزرگ محصولات تخمیری و غیر تخمیری تقسیم کرد. شیر سویا و توفو نیز از دانه ی سویا ساخته میشوند. در حالی که دانه ی سویای کامل به ندرت در رژیم غذایی غربی خورده می شوند، ادامام یک غذای پرچرب با پروتئین بالا در غذاهای آسیایی است. شیر سویا از خیساندن لوبیای خشک سویا و آسیاب کردن آن بدست میآید.
از آنجا که سویا گالاکتوز ندارد، در بچههای مبتلا به گالاکتوزمی و مبتلا به عدم تحمل لاکتوز، شیر بر پایه سویا و شیر گاو بدون لاکتوز میتواند جانشین خوبی به جای شیر مادر باشد. توفو همان پنیر سویا است که از دلمه شدن پروتئین شیر سویا به دست میآید. این منبع معمول پروتئین گیاهی در رژیم های گیاه خواری است.
2- سویا تخمیر شده
محصولاتی از قبیل سس سویا، تمپه، میسو، ناتو و تافوی تخمیری از دسته محصولات تخمیری سویا به حساب میآیند. سس سویا یک مایع قهوهای تیره نمکی است که از تخمیر لوبیای سویا تهیه میشود.
تمپه یک کیک سویا تخمیر شده است که در اندونزی تولید شد. اگر چه به اندازه ی توفو محبوب نیست اما آن را به عنوان یک منبع پروتئین در رژیم های گیاهی مورد استفاده قرار می دهند. میسو یک چاشنی سنتی ژاپنی ساخته شده از سویا، نمک و یک نوع قارچ است.
3- غذاهای فرآوری شده مبتنی بر سویا
سویا برای ساخت غذاهای فرآوری شده از جمله جایگزین های گوشتی در گیاه خواران و وگانها، ماست و پنیر استفاده می شود. این محصولات از جمله آرد سویا و روغن سویا در بسیاری از مواد غذایی بسته بندی شده استفاده می شود.
4- مکمل سویا
شکل های مکمل سویا بصورت پروتئین سویای ایزوله، پروتئین سویا کنسانتره و پروتئین سویای بافت دار شده، بهره گرفته می شود. مکملهای پروتئین سویای به سه شکل: ایزوله، کنسانتره و بافت دار شده مورد استفاده قرار میگیرند. دیگر مکمل های سویا شامل ایزوفلاون های سویا هستند که در شکل کپسول موجود هستند و می توانند بعنوان کپسول یا پودر مصرف شوند.
برای مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید....
برچسب: ،